Bosna’da üç buçuk yıl süren savaş, geride tarifsiz bir yıkım bıraktı. 312.000 insan hayatını kaybetti; 2 milyon kişi yerinden edildi, evlerinden koparıldı. Resmî kayıtlara göre 27.734 kişi hâlâ kayıp. Toplu Mezarları Araştırma Enstitüsü’nün 18 yılı aşkın süredir yürüttüğü çalışmalar sonucu yaklaşık 20.000 kaybın cesedine ulaşıldı. Ancak yalnızca 18.000’inin kimliği tespit edilebildi.
Bu korkunç tablo, insanlığın hafızasında derin bir yara olarak yer etti. Srebrenitsa, sadece bir coğrafi isim değil; adaletin, vicdanın ve unutulmaması gereken bir trajedinin simgesidir.
Soykırımı unutmamak ve her zaman hatırlamak için TRT’nin dijital platformu tabii’de izleyebileceğin yapıtları senin için derledik.

Aliya’nın yıkılmış bir halkı bir arada tutma ve küllerinden yeni bir ülke inşa etme çabasına tanıklık ederken, soykırımın gölgesinde parçalanmış bir ailenin hayatta kalma mücadelesiyle, savaşın karanlık yüzüne dokunan bir dramın içine çekiliyoruz.
Yönetmen: Başak Soysal
Oyuncular: Okday Korunan, Şehsuvar Aktaş, Başak Daşman, Mehmet Bilge Aslan, Levend Öktem
Aliya İzzetbegoviç’in hayatını merkeze alan bu mini dizi, Bosna tarihinden çarpıcı kesitleri bir araya getirerek, Aliya’nın halkı ve vatanı uğruna verdiği onurlu mücadeleye odaklanıyor.
Yönetmen: Ahmed İmamovic
Oyuncular: Yurdaer Okur, Görkem Yeltan, Dilşad Çelebi

Nereye Gidiyorsun Aida? (2020)
Aida, Birleşmiş Milletler için tercüman olarak çalışan eski bir öğretmendir. Sırp ordusu Srebrenitsa'yı ele geçirdiğinde, binlerce sivil gibi Aida’nın ailesi de BM kampına sığınır. Aida, içeriden bilgiye sahip olsa da ailesini kurtarmaya çalışırken büyük bir çıkmazla karşı karşıya kalır.
Yönetmen: Jasmila Zbanic
Oyuncular: Sejo Selmanagic, Aida Selmanagic, Hamdija Selmanagic, Nihad Selmanagic
Srebrenitsa Anneleri Kayıplarını Arıyor (2016)
"Srebrenitsa Anneleri Kayıplarını Arıyor", belgeseli Boşnak halkının uğradığı soykırımı tüm gerçekliğiyle ortaya koyuyor.
Yönetmen: Faysal Soysal

1992-1995 yılları arasında Bosna’da süren kanlı savaşın gölgesinde filizlenen bir aşkın hikâyesi.
Yönetmen: Yasemin Türkmenli, Metin Balekoğlu
Oyuncular: Oya Akar, Yunus Emre Yıldırımer, Cahit Gök
“Olanlar” belgeseli Srebrenitsa Katliamı'nın ardından Bosna Hersek ormanlarındaki “Ramiz”lerin hikâyesini anlatıyor.
Yönetmen: Onur Hüseyin Kılınç
tabii, akıllı TV, telefon, tablet, bilgisayar fark etmeksizin istediğiniz içeriği her yerde izleme özgürlüğü sunuyor. Kullanıcılar, Google Play ve App Store mağazalarından indirip, üye olabildikleri gibi https://www.tabii.com/tr/ üzerinden de tabii’nin tüm içeriklerine ulaşabiliyor. Türkçe, İngilizce, Arapça, İspanyolca ve Urduca dillerinde içeriklere sahip olan tabii’de kişiselleştirilmiş ve özelleştirilmiş önerilerle kullanıcılara kaliteli bir içerik deneyimi sunuluyor.