Panna cotta (kotta)

Panna kotta – italiyan tatlı rizığı

Panna cotta (kotta)

Kirӓkle ӓyberlӓr:

250 ml söt

200 ml slivki

100 gr şikӓr qomı

70 gr sıyır jelatinı

1 paket vanilin

Yasalışı:

Ber stakanğa jelatin hӓm östenӓ beraz su salabız. Jelatin bürtkӓç timer sawıtta ӓkren utta êretӓbez. Qaynatmıybız.

Söt belӓn slivkine kӓstryul’gӓ salıp, urta utta bolğatabız. Şikӓr qomı belӓn vanilinnı da quşabız. Êregӓn jelatinnı da quşıp, bolğatunı dӓwam itterӓbez. Qaynarğaç, uttan alabız. Qaynatmıybız.

Beraz suınğaç qasӓlӓrgӓ salıp çığabız. Tağın beraz suınğaç suıtqıçqa quyabız. 3-4 sӓgӓt’tӓn soñ tatlı rizıqları ӓzer.

Tatlılarnı qasӓlӓrdӓn ber tӓlinkӓğӓ astın öskӓ kiterep çığarabız.

Telägänçä bizibez.

Aşlarığız tӓmle bulsın!


Etiketlar: tatlı rizığı

Bäyläneşle xäbärlär