Panna cotta (kotta)
Panna kotta – italiyan tatlı rizığı
1214663
Kirӓkle ӓyberlӓr:
250 ml söt
200 ml slivki
100 gr şikӓr qomı
70 gr sıyır jelatinı
1 paket vanilin
Yasalışı:
Ber stakanğa jelatin hӓm östenӓ beraz su salabız. Jelatin bürtkӓç timer sawıtta ӓkren utta êretӓbez. Qaynatmıybız.
Söt belӓn slivkine kӓstryul’gӓ salıp, urta utta bolğatabız. Şikӓr qomı belӓn vanilinnı da quşabız. Êregӓn jelatinnı da quşıp, bolğatunı dӓwam itterӓbez. Qaynarğaç, uttan alabız. Qaynatmıybız.
Beraz suınğaç qasӓlӓrgӓ salıp çığabız. Tağın beraz suınğaç suıtqıçqa quyabız. 3-4 sӓgӓt’tӓn soñ tatlı rizıqları ӓzer.
Tatlılarnı qasӓlӓrdӓn ber tӓlinkӓğӓ astın öskӓ kiterep çığarabız.
Telägänçä bizibez.
Aşlarığız tӓmle bulsın!