Dövlǝt başçısı Әrdoğan Putinin sözlǝrinǝ sǝrt reaksiya göstǝrib

“DEAŞ-dan neft aldığımız tǝsdiqlǝnǝcǝyi tǝqdirdǝ istefa vermǝyǝ hazıram”-deyǝ Әrdoğan vurğulayıb.

396077
Dövlǝt başçısı Әrdoğan Putinin sözlǝrinǝ sǝrt reaksiya göstǝrib

“DEAŞ-dan neft aldığımız tǝsdiqlǝnǝcǝyi tǝqdirdǝ istefa vermǝyǝ hazıram, hörmǝtli Putinǝ soruşmaq istǝyirǝm belǝ bir vǝziyyǝtdǝ o da istefa edǝrmi”-deyǝ Әrdoğan vurğulayıb.
Dövlǝt başçısı Rǝcǝb Tayyib Әrdoğan BMT iqlim dǝyişikliyi üzrǝ konfransda iştirak etmǝk mǝqsǝdilǝ sǝfǝrdǝ olduğu Parisdǝ jurnalistlǝrin suallarına cavab verǝrǝk deyib ki, Türkiyǝnin neft aldığı ölkǝlǝr mǝlumdur. Qanuni yollardan hansı ölkǝlǝrdǝn neft vǝ yaxud qaz aldığımız hǝr kǝsǝ aydındır. Terror tǝşkilatları ilǝ belǝ bir alış-veriş edǝcǝk qǝdǝr namussuz deyilik. Bunu da hǝr kǝs bilmǝlidir.
Dövlǝt başçısı Әrdoğan Suriya sǝrhǝdindǝ Türkiyǝnin hava mǝkanını pozan tǝyyarǝnin düşürülmǝsindǝn sonra Rusiyanın verdiyi açıqlamaları bu sözlǝrlǝ dǝyǝrlǝndirib:”biraz sǝbirli olağın. Duyğularımızla rǝftar ǝtmǝyǝk. Bütün bunların hamısını görǝyin. Hǝr kǝs ürǝyindǝkilǝri söylǝsin, sonra lazım gǝlǝn addımları atmağa başlayarıq.
Әrdoğan Rusya ilǝ dialoq kanallarının açılması barǝdǝ isǝ deyib ki, dövlǝtlǝr, millǝtlǝr arasında belǝ uzun müddǝtli gǝrginliklǝr nǝticǝsindǝ ǝlaqǝlǝr kǝsilmǝz. “Mümkün olan, yǝni bir sap belǝ olsa o ǝlaqǝni davam etdirmǝkdir, onu qoruyub saxlamaqdır. Biz bunu qorumağa hal-hazırda cǝhd göstǝririk. Rusiyanın bunu necǝ davam etdirǝcǝyini deyǝ bilmǝrǝm. Biz dǝ ǝlbǝttǝ davam edǝcǝk prosesǝ görǝ yekun qǝrar da verǝcǝyik”-deyǝ Dövlǝt başçısı Әrdoğan ifadǝ edib.


Etiketlәr:

Әlaqәli Xәbәrlәr