Türkiyǝ müdafiǝ sǝnayesi sahǝsindǝ bazar deyil

İtaliya ilǝ müdafiǝ sǝnayesi sahǝsindǝ keçirilǝn görüşlǝrdǝ Türkiyǝnin artıq “bazar olmadığı” mesajı verilib.

279354
Türkiyǝ müdafiǝ sǝnayesi sahǝsindǝ bazar deyil

Müdafiǝ Sǝnayesi müşaviri İsmayil Dǝmir, İtaliya ilǝ müdafiǝ sǝnayesi sahǝsindǝ keçirilǝn görüşlǝrdǝ Türkiyǝnin artıq “bazar olmadığı” mesajını verdiklǝrini deyib.
Dǝmir bildirib ki, biz ǝsas olaraq bunu deyirik ki, “Türkiyǝyǝ artıq bir şey sata bilǝrikmi” deyǝ gǝlmǝyin, biz artıq belǝ bir bazar deyilik. Ortaq hansı işlǝri görǝ bilǝrik” vǝ ayrıca “bir-birimizin layihǝlǝrini necǝ dǝstǝklǝyǝrik”, bunlardan danışa bilǝrik.
İsmayil Dǝmir, Türkiyǝ ilǝ İtaliya arasında müǝyyǝn layihǝlǝr olduğunu, süni peyk, ATAK növ helikopter layihǝlǝrindǝ ǝmǝkdaşlıq edildiyini, daha öncǝ dǝ birgǝ hazırlanan lahiyǝlǝr olduğunu söylǝyib. Gǝlǝcǝkdǝ tǝyyarǝ, helikopter, gǝmi lahiyǝlǝrindǝ nǝlǝr edilǝ bilǝcǝyi mövzusunda İtaliya Müdafiǝ Nazirliyi müvaşiri Gioacchino Alfano ilǝ müxtǝlif detallardan danışdıq. Firmaları bir araya gǝtirib detalları onların müzakirǝ etmǝsini vǝ imkanların nǝlǝr olduğunu görmǝlǝrini istǝyirik.
İtaliya Müdafiǝ Nazirliyi müşaviri Gioacchino Alfano da iki ölkǝ arasında çox yaxşı münasibǝtlǝr olduğunu deyib.
Bu ǝlaqǝlǝrin uzun müddǝtdǝ qurulduğunu vurğulayan Alfano, bu sǝbǝbdǝn iki ölkǝ arasında güclü münasibǝlǝrin olduğunu dilǝ gǝtirib.


Etiketlәr:

Әlaqәli Xәbәrlәr