Kӓbestӓ marinadlıybız

Bik tämle käbestä marinadı yasıybız

Kӓbestӓ marinadlıybız

Kirӓkle ӓyberlӓr:

2 kg kӓbestӓ

400 gr kişer

1 sarımsaq

100 gr şikӓr qomı

5 çӓy qaşığı toz

150 ml aş serkӓse

100 ml sıyıq may

1 litr su

Yasalışı:

Kӓbestӓne turıybız, kişerne waq uğıçta uabız.

Zur kӓstrülgӓ kӓbestӓ belӓn kişerne qatlamlap tığızlap tutırabız. Qatlamnar arasına çistartılğan sarımsaq kisӓge qıstırıp qaldırabız. Marinad öçen qaynar suğan sıyıq may belӓn serkӓ salabız, toz hӓm şikӓr qomı quşıp, alar êregӓnçe bolğatabız.

Annarı marinadnı kӓbestӓ östenӓ ul kümelgӓnçe ağızabız. Tığız qapqaç belӓn yabıp, bülmӓ temperaturasında ike tӓwlek totabız.

Aşığız tӓmle bulsın!



Bäyläneşle xäbärlär