zerde halwisi

«zerde halwisi» étish usuli.

1331027
zerde halwisi

zerde halwisi

türkiye awazi radiyosi: osmanli impériyesi zamanida awwal bir «matem taami» dep bilinidighan «zerde halwisi», kéyinche xetne toy, toy – tökün we zeperlerni tebriklesh paaliyetliri qatarliq alahide künlerde istémal qilinidighan bolghan. shuning bilen, zeperlerni tebriklesh halwisi bolup qalghan.  

bügünki pirogrammimizda, osmanli impériyesi sariyi ashxanisigha ait bolghan, künimizdimu istémal qilinidighan «zerde halwisi» étish usuli heqqide melumat bérimiz.

«zerde halwisi» étish üchün kéreklik bolghan matériyallar töwendikiche:

  • bir istakan gürüch
  • ikki létir su
  • 1 – 2 kilogiram shéker, yaki bir yérim istakan hesel
  • ikki qoshuq  kömmiqonaq kiraxmali
  • 1 – 2 istakan gül süyi
  • yérim qoshuq  zerchiwe

«zerde halwisi» étish usuli töwendikiche:

  • aldi bilen, quruq üzümni yuyung, andin yumshap örlishi üchün biraz suda tindurung.
  • bu ariliqta, gürüchni yuyung we ikki létir suda taki yumshighangha qeder qayniting.
  • kömmiqonaq kiraxmalini yérim istkan suda éritip, qaynawatqan gürüchning ichige arilashturghach töküng.
  • shéker yaki heselni, gül süyini we zerchiwenimu qazangha ilawe qiling.
  • dawamliq maltilap, 1 – 2 qétim qayniting.
  • qaynashqa bashlighandin kéyin otni peseytip, zerchiwening qoyuqlushishi üchün yene biraz pishurung.
  • zerchiwe pishqandin kéyin, ottin éling we asti teripi oxshash shekilde qachigha qoyung.
  • soghughandin kéyin, zerchiwening üstige quruq üzüm we qarighay uruqi sépip, istémal qilsingiz bolidu.


مۇناسىۋەتلىك خەۋەرلەر