bulghur ashi chorbisi

«bulghur ashi chorbisi» étish usuli.

bulghur ashi chorbisi

bulghur ashi chorbisi

türkiye awazi radiyosi: türk taamliri arisida chorbilar alahide orun tutidu. meyli bay bolsun, meyli namrat bolsun, türklerde hemme kishining dastixinida chorba zadi kem bolsa bolmaydu. türkiyede chüshlük we kechlek tamaqlardin sirt yene, nashtidimu chorba  ichish nahayiti keng omumlashqan bir adettur. chorbilar adette suluq, qoyuq, soghuq, issiq qatarliq birqanche türge ayrilidu. bu chorbilardin biri؛  «bulghur ashi chorbisi» dur. bügün silerge «bulghur ashi chorbisi» ni tonushturimiz.

«bulghur ashi chorbisi» étish üchün kéreklik bolghan matériyallar töwendikiche:

  • ikki dane quruq piyaz
  • 250 giram qiyma
  • bir qoshuq sériq may
  • bir qoshuq bulghur
  • 6 istakan gösh süyi
  • bir istakan pishurulghan nuqut
  • bir dane rendilengen apélsin shöpüki
  • yérim istakan apélsin süyi
  • tuz, qarimuch

«bulghur ashi chorbisi» étish usuli töwendikiche:

  • aldi bilen, piyazlarni ushshaq toghrang, andin sériq mayda qorung.
  • arqidin, qizilmuch qiyami ilawe qilip, yene besh minut pishurung.
  • qizilmuch qiyamining renggi qoyuqlashqangha qeder nuqut, rendilengen apélsin shöpüki we bulghur qatarliqlarni ilawe qiling.
  • gösh süyini ilawe qilghandin kéyin, chorbini qayniting, qaynighan chaghda, tuz bilen qarimuchni ilawe qiling, andin bir qétim tashqiche qayniting.
  • eger xalisingiz, üstige ushshaq toghralghan pinne sépip, istémal qilsingiz bolidu.


مۇناسىۋەتلىك خەۋەرلەر