Turqia pasuron arkivat shqiptare me 350.000 dokumente të periudhës osmane

Rreth 350 mijë dokumente të periudhës osmane që datojnë nga shek. XV-XX me rëndësi historike kombëtare kanë ardhur nga Arkivi Qendror i Stambollit në formë digjitale dhe shumë shpejt do të jepen për shfrytëzim për të gjithë historianët dhe studiuesit.