Roja Bregdetare Turke shpëton 136 emigrantë, grekët i lanë në det

Disa emigrantë në Izmir u hapën në det me gomone. Qëllimi i tyre ishte të mbërrinin në Greqi. Por autoritetet greke çmontuan motorin e gomones dhe i lanë 136 persona të vdesin në det. Fatmirësisht, ata u shpëtuan nga Roja Bregdetare Turke.