Mozaiku i pasur kulturor i Turqisë

Stambolli ka qenë për shekuj një qytet ku janë përzier e shkrirë besime, kultura dhe tradita të ndryshme dhe vazhdon të jetë ende shtëpia e shumë komuniteteve historike jo-myslimane.