Bisedimet eksploruese ndërmjet Turqisë dhe Greqisë

Athina prej vitesh shkel statusin e çarmatimit të ishujve pavarësisht Traktatit të Lozanës më 1923 dhe Traktatit të Parisit më 1947 dhe u kthye në tryezën e bisedimeve pasi nuk mori nga Perëndimi atë që priste në lidhje me kërkesat e saj në Mesdheun Lindor.