VIDEO – Antalia, qendër e zhytjes

Ishulli Kekova që ndodhet në afërsi të zonës Demre të Antalisë është një vendi i ri për zhytësit. Gjatë kalimit për në pikat e zhytjes që ndodhen në jug të ishullit Kekova, zhytësit janë të detyruar të kalojnë me barka nëpër gjiret e mrekullueshme. Gjatë këtij udhëtimi që zgjat 1 orë, zhytësit kanë mundësinë për ti parë llojet e ndryshme të peshqve, breshkat e detit dhe lloje të ndryshme të bimëve nënujore. Në zonën e Demres ndodhen 32 pika të mrekullueshme për zhytje si Shpella e Kaltër, Fanari i Detit, Porta e Shtrembëruar, Gjiri i Kërmillit dhe në anije 72 metra e gjatë e fundosur në vitin 2001.   

Antalya’da Dalış Merkezi

Antalya’nın Demre bölgesi yakınındaki Kekova Adası, dalgıçlar için yeni bir alan. Dalgıçlar, botlarla Kekova Adasının güneyindeki dalış noktalarına götürülürken, ilgi çekici koylardan geçiyor. Bir saat süren su altı yolculuğunda, dalgıçlar balık çeşitlerini, karetta karettaları ve çeşitli deniz altı bitkilerini gözlemliyor. Mavi Mağara, Deniz Feneri, Eğri Liman, Salyangoz Koyu ve 2001 yılında batırılan 72 metrelik gemi gibi, Demre bölgesinde 32 dalış noktası bulunuyor.


Fjalët Kyçe: ishull , Kekova , Demre , Antali , Turqi , zhytje , zhytësit