Operacioni “Burimi i Paqes”

Qëllimi ynë është paqja
objektivi është terrorizmi

Festivali i gjuajtjes me rrepë në Spanjë

Banorët vendas dhe vizitorët e qytezës Piornal në Spanjë morën pjesë në festivalin Jarramplas, një traditë e gjuajtjes me rrepa. Jarramplas është një traditë e antike që ka mbijetuar deri më sot, ku banorët qëllojnë me rrepa një person të veshur si djall, i cili i bie daulles dhe ka vendosur në trup kordele shumëngjyrëshe. Sipas folklorit vendas djalli është një hajdut gjedhësh, të cilin fshatarët e dëbojnë duke e qëlluar me rrepë.