Operacioni “Burimi i Paqes”

Qëllimi ynë është paqja
objektivi është terrorizmi

Anëtarët e qeverisë autonome të Katalonjës para gjykatës

Anëtarët e shkarkuar të qeverisë autonome të Katalonjës dhe Zëvendëspresidenti, Oriol Junqueras, pas referendumit kontestues të pavarësisë të mbajtur në tetor, u paraqitën para Gjykatës Kombëtare, e cila i akuzon për "rebelim ndaj shtetit”, “kryengritje” dhe për “keqpërdorimin e financave publike". Ndërkaq lideri i përmbysur i Katalonjës, Carles Puigdemont ndodhet në Belgjikë, siç thotë ai për “të vepruar në liri dhe siguri”, mirëpo nuk ka aplikuar për azil politik.