Obligimi i njerëzimit është të luftojë të gjitha format e racizmit, islamofobisë dhe diskriminimit

Drejtori i Drejtorisë së Komunikimeve të Presidencës Fahrettin Altun tha se është obligimi më i madh i njerëzimit të luftojmë të gjitha format e racizmit, islamofobisë dhe diskriminimit.

1769417
Obligimi i njerëzimit është të luftojë të gjitha format e racizmit, islamofobisë dhe diskriminimit

Drejtori i Drejtorisë së Komunikimeve të Presidencës Fahrettin Altun tha se është obligimi më i madh i njerëzimit të luftojmë të gjitha format e racizmit, islamofobisë dhe diskriminimit.

Altun në një mesazh të postuar në llogarinë e tij në rrjetet sociale tha: "Në Ditën Ndërkombëtare të Përkujtimit të Holokaustit, unë i bëj nderim të gjitha viktimave të këtij gjenocidi. Është detyrimi ynë më i madh si qenie njerëzore të luftojmë të gjitha format e racizmit, islamofobisë dhe diskriminimit. Le të shfrytëzojmë këtë rast për t'ju kujtuar edhe një herë. Një botë më e drejtë është e mundur."

Fahrettin Altun përfshiu gjithashtu një video të Holokaustit të përgatitur nga Drejtoria e Komunikimeve të Presidencës.

Holokausti ishte një nga proceset më të errëta në historinë njerëzore, thuhet në video.

Duke vënë theksin në gjenocid, urrejtje, antisemitizëm, dhunë dhe injorancë, në video thuhet: "Fatkeqësisht, 80 vjet pas kësaj fatkeqësie të tmerrshme, kushtet që çuan në masakrën e miliona hebrenjve ekzistojnë ende sot. Polarizimi i shoqërive tona me ngritjen e të djathtës ekstreme, racizmit, islamofobisë, antisemitizmit, ksenofobisë dhe gjuha e urrejtjes përbëjnë një kërcënim të qartë për vlerat e përbashkëta të njerëzimit. Dështimi ynë si komunitet ndërkombëtar për të mësuar nga gabimet e së kaluarës ka çuar në ribërjen e gjenocidit në Kamboxhi, Ruandë dhe Bosnjë. Është e domosdoshme që komuniteti global të veprojë kundër urrejtjes, të forcojë solidaritetin dhe të promovojë mirësinë për të gjithë njerëzimin. Ne duhet të përpiqemi të parandalojmë përsëritjen e mizorive historike, të sigurojmë drejtësi për viktimat dhe të mbrojmë dinjitetin e të gjithë atyre që janë prekur nga gjenocidi."

 


Lajme të ngjashme