Ministri Soylu përgëzoi homologen gjermane Faeser për emërimin e saj në postin e ri

Ministri i Brendshëm, Suleyman Soylu, u takua përmes videokonferencës me Nancy Faeser, ministren e Brendshme dhe Atdheut e Republikës Federale të Gjermanisë.

1768605
Ministri Soylu përgëzoi homologen gjermane Faeser për emërimin e saj në postin e ri

Ministri i Brendshëm, Suleyman Soylu, u takua përmes videokonferencës me Nancy Faeser, ministren e Brendshme dhe Atdheut e Republikës Federale të Gjermanisë.

Sipas deklaratës së Ministrisë gjatë takimit, Soylu përgëzoi homologen e tij gjermane për emërimin e saj në këtë post.

Soylu uroi që mekanizmi i bashkëpunimit dhe dialogut efikas dhe konstruktiv ndërmjet Ministrive të Brendshme të dy vendeve, veçanërisht për çështjen e sigurisë dhe luftën kundër terrorizmit, do të zgjerohet me lidhje dhe partneritete më të forta në të ardhmen.

Bashkëbiseduesit diskutuan gjithashtu për luftën kundër migracionit të parregullt, Marrëveshjen e 18 marsit (nënshkruar mes Turqisë dhe Bashkimit Evropian për emigrantët në vitin 2016), situatën e fundit në Afganistan, luftën kundër terrorizmit dhe zhvillimet aktuale.Lajme të ngjashme