Turqia dhuron 1 milionë doza të vaksinës antiCovid në Sudan

Ambasadori i Turqisë në Kartum, Irfan Neziroglu, njoftoi se Turqia do të dhurojë një milion doza të vaksinës së llojit të ri të koronavirusit (Covid-19) në Sudan.

1762451
Turqia dhuron 1 milionë doza të vaksinës antiCovid në Sudan

Ambasadori i Turqisë në Kartum, Irfan Neziroglu, njoftoi se Turqia do të dhurojë një milion doza të vaksinës së llojit të ri të koronavirusit (Covid-19) në Sudan.

Ambasadori turk Neziroglu u takua me gjeneralmajorin Ibrahim Jabir, një anëtar i Këshillit të Sovranitetit, në zyrën e tij në Pallatin Presidencial.

Neziroglu diskutoi marrëdhëniet dypalëshe politike dhe ekonomike dhe mori pjesë në Takimin e 3-të Vjetor në Stamboll në dhjetor. Ai e informoi Jabir për Samitin e Partneritetit Turqi-Afrikë.

Ai tha në samit se Presidenti Recep Tayyip Erdogan njoftoi se Turqia do të sigurojë 15 milionë doza ndihme vaksinash për kontinentin afrikan dhe se ata planifikojnë të dërgojnë 1 milion doza vaksina në Sudan.

Jabir falënderoi Turqinë për grantin e vaksinave, duke thënë se Turqia ka qenë gjithmonë në anën e Sudanit, se ata e vlerësojnë shumë atë dhe se duan të përfitojnë nga përvoja e Turqisë, veçanërisht në fushën e industrisë dhe teknologjisë.

 


Lajme të ngjashme