Zëvendëspresidenti Oktay përkujton poetin kombëtar Mehmet Akif Ersoy në përvjetorin e vdekjes

Zëvendëspresidenti Fuat Oktay publikoi një mesazh me rastin e 85-vjetorit të vdekjes së poetit të himnit kombëtar të Turqisë, Mehmet Akif Ersoy.

1753224
Zëvendëspresidenti Oktay përkujton poetin kombëtar Mehmet Akif Ersoy në përvjetorin e vdekjes

Zëvendëspresidenti Fuat Oktay publikoi një mesazh me rastin e 85-vjetorit të vdekjes së poetit të himnit kombëtar të Turqisë, Mehmet Akif Ersoy.

Në mesazhin e postuar në llogarinë e tij në mediat sociale Zëvendëspresidenti Fuat Oktay shkruan kështu: “Përkujtoj me respekt në 85-vjetorin e vdekjes Mehmet Akif Ersoy poetin e himnit tonë kombëtar që valëvit në zemrat tona vargjet që mbajnë erën e dashurisë për atdheun. Është obligimi ynë që t’i mbajmë të gjallë brez pas brezi idetë, veprat dhe frymën e luftës kombëtare të trashëguara nga Mehmet Akif Esoy.”Lajme të ngjashme