Erdogan: Puset në Detin e Zi nuk janë të parat, as nuk do të jenë të fundit

Presidenti Recep Tayyip Erdogan mori pjesë në Ceremoninë e Djegies së Gazit në Fushën Sakarya me lidhje të drejtpërdrejtë.

1681921
Erdogan: Puset në Detin e Zi nuk janë të parat, as nuk do të jenë të fundit

Presidenti Recep Tayyip Erdogan tha se "puset (e gazit natyror) që kemi shpuar në Detin e Zi nuk janë të parat, as nuk do të jenë të fundit".

Presidenti Erdogan mori pjesë në Ceremoninë e Djegies së Gazit në Fushën Sakarya me lidhje të drejtpërdrejtë.

Duke kujtuar se anija e shpimit “Fatih” zbuloi 540 miliardë metra kub gaz natyror para gati një viti, Erdogan tha: "Këto puse që kemi shpuar në Detin e Zi nuk janë të parat dhe natyrisht nuk do të jenë të fundit".

Duke theksuar se me hyrjen në shërbim të gazit të Detit të Zi, varësia nga jashtë do të zvogëlohet ndjeshëm në këtë zonë, Erdogan tha: "Një përpjekje e madhe po bëhet si në tavolinë ashtu edhe në terren për të futur në shërbim fazën e parë të gazit të Detit të Zi deti në vitin 2023."Lajme të ngjashme