Në Antalia do të zhvillohet takimi trilateral Turqi-Afganistan-Iran

Takimi trilateral Turqi-Afganistan-Iran i ministrave të Punëve të Jashtëm do të mbahet të dielën më 20 qershor (nesër) në Antalia, në kuadër të Forumit të Diplomacisë.

1661008
Në Antalia do të zhvillohet takimi trilateral Turqi-Afganistan-Iran

Takimi trilateral Turqi-Afganistan-Iran i ministrave të Punëve të Jashtëm do të mbahet të dielën më 20 qershor (nesër) në Antalia, në kuadër të Forumit të Diplomacisë.

Në kuadër të takimit, do të diskutohen fushat e bashkëpunimit midis tre vendeve si siguria, energjia, lidhja dhe migrimi i parregullt, si dhe zhvillimet në kontekstin e Procesit të Paqes në Afganistan.

Planifikohet gjithashtu që Ministri i Jashtëm Mevlut Çavusoglu, në këtë aspekt të zhvillojë takime bilaterale me homologët e tij iranianë dhe afganë në Forumin e Diplomacisë në Antalia.Lajme të ngjashme