Erdogan: Tashmë ne prodhojmë në Turqi të gjitha municionet për dronët tanë kombëtar

Presidenti Recep Tayyip Erdogan duke bërë të ditur se Turqia është në pozicionin e një vendi që bën eksport në industrisë së mbrojtjes, tha: “Tashmë ne prodhojmë në Turqi të gjitha municionet për dronët (Droni i armatosur pa Pilot) tanë kombëtar.”

1636552
Erdogan: Tashmë ne prodhojmë në Turqi të gjitha municionet për dronët tanë kombëtar

Presidenti Recep Tayyip Erdogan duke bërë të ditur se Turqia është në pozicionin e një vendi që bën eksport në industrisë së mbrojtjes, tha: “Tashmë ne prodhojmë në Turqi të gjitha municionet për dronët (Droni i armatosur pa Pilot) tanë kombëtar.”

Erdogan me anë të videokonferensë u lidh drejtpërsëdrejti nga Pallati Vahdettin në Stamboll në programin “Sofra më e gjatë e iftarit” me 560 të rinj nga 81 rrethet e Turqisë.

Presidenti Erdogan tha se ka disa kushte që një vend të kthehet në një shtet sovran në kuptimin e vërtetë të fjalës.

“Një prej tyre është zotërimi i një infrastrukture që zhvillon dhe prodhon vetë teknologjinë. Tashmë Turqia është në pozicionin e një vendi që bën eksport në industrisë së mbrojtjes. Tashmë ne prodhojmë në Turqi të gjitha municionet për dronët tanë kombëtar”, tha Erdogan.  

 


Lajme të ngjashme