“Politikat e zgjerimit të Turqisë në Afrikë tani vazhdojnë si partneritet me këtë kontinent”

Ministri i Jashtëm Mevlut Çavusoglu vuri në dukje se politikat e zgjerimit të Turqisë në Afrikë tani vazhdojnë si një politikë partneriteti me Afrikën dhe këtë vit.

1583997
“Politikat e zgjerimit të Turqisë në Afrikë tani vazhdojnë si partneritet me këtë kontinent”

Ministri i Jashtëm Mevlut Çavusoglu vuri në dukje se politikat e zgjerimit të Turqisë në Afrikë tani vazhdojnë si një politikë partneriteti me Afrikën dhe këtë vit, në varësi të rrjedhës së epidemisë llojit të ri të koronavirusit (COVID-19), dëshirojnë të mbajnë Samitin e 3-të të Partneritetit Turqi-Unioni Afrikan në Turqi.

Me pjesëmarrjen e Ministrit Çavusoglu dhe ministrit të Jashtëm të Etiopisë, Mean Mekonnen, u zhvillua hapja zyrtare e ndërtesës së re të Ambasadës së Etiopisë në Ankara.

Çavusoglu tha se është i lumtur që ishte në hapjen e ndërtesës së re të ambasadës dhe nga mikpritja e homologut të tij, Mekonnen.

Duke theksuar se Etiopia është një vend mike dhe motër dhe ka lidhje të forta me Turqinë nga historia, Çavusoglu theksoi se ai gjithashtu dëshiron të vizitojë Etiopinë dhe tha se Turqia do të përurojë ndërtesën e re të ambasadës së saj në këtë vend.

Ministri i Jashtëm etiopian Mekonnen gjithashtu shprehu kënaqësinë për pjesëmarrje në ceremoninë e hapjes.

Duke theksuar se Etiopia është e kënaqur me bashkëpunimin e saj me Turqinë, Mekonnen tha se qeveritë e të dy vendeve kanë bërë vizita të nivelit të lartë gjatë viteve dhe kanë arritur rezultate të rëndësishme në zhvillimin e bashkëpunimit të përbashkët.

Mekonnen tha se Etiopia është e gatshme të thellojë bashkëpunimin me Turqinë në të gjitha fushat.

Ndërkaq ambasadori etiopian në Ankara Girma Temesgen Barkessa gjithashtu shprehu ngushëllime për 13 shtetasit turq të vrarë nga organizata separatiste terroriste PKK në zonën e Operacionit “Kthetra-Shqiponja-2” në veri të Irakut.

Ambasadori Barkessa tha se përurimi i ndërtesës së re të ambasadës jo vetëm që hapi një faqe të re në marrëdhëniet dypalëshe, por gjithashtu përcaktoi një strategji më të fortë bashkëpunimi për brezat e ardhshëm.Lajme të ngjashme