Erdogan: Fundi i digjitalizimit është fashizmi

Presidenti Recep Tayyip Erdogan mori pjesë në Samitin e 4-t Ndërkombëtar të Grave dhe Drejtësisë me një lidhje të drejtpërdrejtë.

1534749
Erdogan: Fundi i digjitalizimit është fashizmi

Presidenti Recep Tayyip Erdogan tha se "Fundi i digjitalizimit, i cili e sheh personin si një emër ose numër, është në fashizëm. Ne duhet të luftojmë së bashku kundër fashizmit digjital".

Erdogan mori pjesë në Samitin e 4-t Ndërkombëtar të Grave dhe Drejtësisë me një lidhje të drejtpërdrejtë.

Kreu i shtetit turk në fjalën e tij të rastit tha: “Ne kemi vuajtur vuajtjet e fashizmit etnik dhe fetar për shekuj. Dobësia më e madhe e digjitalizimit, i cili po bëhet gjithnjë e më e zakonshme në të gjitha fushat, është monopolizimi në rritje i kontrollit të të dhënave. Fundi i digjitalizimit, i cili e sheh personin si një emër ose numër, është në fashizëm. Ne duhet të luftojmë së bashku kundër fashizmit digjital dhe të kërkojmë zgjidhje. Nuk duhet të harrojmë shkatërrimin e shkaktuar nga luftërat në shekullin e kaluar dhe duhet të parandalojmë shfaqjen e padrejtësive të reja me digjitalizim”.

Duke vënë në dukje se Turqia ka qenë kohët e fundit një nga vendet më të synuara për sulmet kibernetike, Presidenti tha: “Sa e rëndësishme është siguria e kufijve tanë, aq e rëndësishme është ruajtja e këtyre të dhënave”.

 


Lajme të ngjashme