UMAD: Urojmë që Shën-Sofia të hapet për adhurim si xhami

Bordi i Lartë Këshillimor i Shoqatës së Solidaritetit Ndërkombëtar të Dijetarëve Myslimanë (UMAD) uroi të mërkurën në mbrëmje që Shën-Sofia të rihapet për adhurim.

1451851
UMAD: Urojmë që Shën-Sofia të hapet për adhurim si xhami

 

Në një komunikatë të Bordit të Lartë Këshillimor të UMAD-it thuhet se anëtarët e Bordit, të cilët u mblodhën për të diskutuar agjendën e zakonshme, negociuan hapjen e Shën-Sofisë për adhurim, një çështje që mbetet gjithnjë aktuale dhe e rëndësishme.

Anëtarët e Bordit vendosën që opinioni i përbashkët që u formua gjatë mbledhjes, në të cilën Shën-Sofia u trajtua në aspektet e saj historike fetare, kombëtare, kulturore dhe aktuale, të ndahet me opinionin publik, sipas komunikatë.

“Si Bord i Lartë Këshillimor dhe udhëheqje e UMAD-it, – larg çdo bindjeje politike – ne dëshirojmë nga autoritetet kompetente që Shën-Sofia, e cila pas ngadhënjimit mbi Stambollin më 29 Maj 1453, ditë e premte, është transformuar në xhami si simbol i ngadhënjimit nga Sulltan Mehmeti II dhe më pas i është kushtuar Fondacionit të Xhamive, të rihapet për adhurim si xhami; sepse kështu do të marrim uratën e të parëve dhe të kombit tonë”, thuhet në komunikatën e UMAD-it.Lajme të ngjashme