19 Maji - Dita Përkujtimore e Ataturkut dhe Festa e Rinisë dhe Sportit

Sot Turqia kremton 19 Majin, Ditën Përkujtimore të Ataturkut dhe Festën e Rinisë dhe Sportit.

1419855
19 Maji - Dita Përkujtimore e Ataturkut dhe Festa e Rinisë dhe Sportit

19 Maji, Dita Përkujtimore e Ataturkut dhe Dita e Rinisë dhe Sportit

Sot Turqia kremton 19 Majin, Ditën Përkujtimore të Ataturkut dhe Festën e Rinisë dhe Sportit.

Me shpalljen e Republikës pas përfundimit me fitore të Luftës Çlirimtare, Ataturku u bë presidenti i parë i Turqisë.

Për të siguruar që të rinjtë të bëhen individë të shëndetshëm dhe sportivë në rrugën për t'u bërë një komb modern, 19 Maji u shpall si festë kombëtare.

Me ceremonitë dhe aktivitetet që organizohen sot në të katër anët e vendit dhe në përfaqësitë diplomatike jashtë shtetit përkujtohet Ataturku dhe njëkohësisht festohet me entuziazëm edhe Dita e Rinisë dhe Sportit..Lajme të ngjashme