Parlamenti Evropian është kthyer në një skenë e racistëve dhe fashistëve

Zëdhënësi i Partisë për Drejtësi dhe Zhvillim (AK Parti), Omer Çelik, tha se Parlamenti Evropian (PE) është kthyer në një vend shfaqesh së racistëve, fashistëve, armiqsh të islamit dhe Turqisë.

1354784
Parlamenti Evropian është kthyer në një skenë e racistëve dhe fashistëve

Zëdhënësi i Partisë për Drejtësi dhe Zhvillim (AK Parti), Omer Çelik, tha se Parlamenti Evropian (PE) është kthyer në një vend shfaqesh së racistëve, fashistëve, armiqsh të islamit dhe Turqisë.  

Në fjalimin e mbajtur në selinë e përgjithshme të AK Partisë, Çelik tha se kjo është shqetësuese përsa i përket Evropës.

“Rruga për të mbrojtur demokracitë e Evropës është të vendoset barrierë ndaj islamofobisë dhe armiqësisë ndaj Turqisë dhe të mbahet një qëndrim i qartë në lidhje me këtë”, tha Çelik.

Ai tha se fakti që terroristët e organizatës separatiste terroriste PKK mund të bëjnë konferencë dhe mund të marrin pjesë në një konferencë (në PE) tregon largimin e Parlamentit Evropian nga vlerat e tij dhe shpërbërjen në vetvete.

 


Lajme të ngjashme