Mjeti Ajror Sulmues pa Pilot, Akinci do të realizojë fluturimin e parë në muajin tetor

Mjeti Ajror Sulmues pa Pilot Akënxhë (Akıncı), prodhim vendor dhe kombëtar i Turqisë, planifikohet të realizojë fluturimin e parë në muajin tetor.

Mjeti Ajror Sulmues pa Pilot, Akinci do të realizojë fluturimin e parë në muajin tetor
Mjeti Ajror Sulmues pa Pilot, Akinci do të realizojë fluturimin e parë në muajin tetor
Mjeti Ajror Sulmues pa Pilot, Akinci do të realizojë fluturimin e parë në muajin tetor

Selçuk Bayraktar, president i Bordit të Trustit të Fondacionit të Skuadrës Teknologjike të Turqisë dhe drejtor teknik i kompanisë “Baykar” tha se Turqia kërkon që të realizojë brenda muajit prill fluturimin e parë të Mjetit Ajror Sulmues pa Pilot Akënxhë, prodhim vendor dhe kombëtar.

Mjeti Ajror Sulmues pa Pilot Akënxhë (Akıncı), prodhim vendor dhe kombëtar i Turqisë, planifikohet të realizojë fluturimin e parë në muajin tetor.

Selçuk Bayraktar, president i Bordit të Trustit të Fondacionit të Skuadrës Teknologjike të Turqisë dhe drejtor teknik i kompanisë “Baykar” tha se Turqia kërkon që të realizojë brenda muajit prill fluturimin e parë të Mjetit Ajror Sulmues pa Pilot Akënxhë, prodhim vendor dhe kombëtar.

Akënxhë me dy motorë zotëron një peshë ngritjeje 4,5 tonë dhe diametër krahësh prej 20 metrash. Ai mund të mbajë një peshë të jashtme prej 900 kilogramësh dhe ngarkesë të dobishme të brendshme prej 450 kilogramësh.

 


Lajme të ngjashme