Kanioni “Përroi i Ferrit” (Cehennem Deresi) do të përdoret për turizëm

Falë një projekti kanioni “Përroi i Ferrit” (Cehennem Deresi), i cili është kanioni i dytë më i lartë në botë pas Kaionit të Madh në Arizona të Shteteve të Bashkuara të Amerikës (ShBA), do të vihet në funksion të turizmit.

cehennem deresi kanyonu_5.jpg
cehennem deresi kanyonu_4.jpg
cehennem deresi kanyonu_3.jpg
cehennem deresi kanyonu_1.jpg
cehennem deresi kanyonu_6.jpg
cehennem deresi kanyonu_2.jpg

Falë një projekti të madh kanioni “Përroi i Ferrit” (Cehennem Deresi), i cili ndodhet në provincën ArdanuçArtvinit (Turqi) dhe që është kanioni i dytë më i lartë në botë pas Kaionit të Madh në Arizona të Shteteve të Bashkuara të Amerikës (ShBA), do të vihet në funksion të turizmit.

Kanioni “Përroi i Ferrit” ka një gjatësi 2,5 km, lartësi 200 metra dhe gjerësi 70 metra dhe është një nga kanionët më të mëdhenj të Turqisë.

Në kuadër të projektit do të ndërtohet një urë prej xhami 80 metra e gjatë dhe 2,5 metra e gjerë, e cila do lidhë të dyja anët e kanionit dhe krahas kësaj brenda në kanion do të ketë edhe rrugë për shëtitje dhe ecje në natyrë, shkruan ditorja “Sabah” në një lajm të saj sot.

 


Lajme të ngjashme