Sot është 29 Tetor, Dita e Republikës

Ashtu si çdo vit në vend dhe në Republikën Turke të Qipros së Veriut dhe përfaqësitë diplomatike jashtë vendit me ceremoni të ndryshme kremtohet 95-vjetori i shpalljes së Republikës së Turqisë.

1077418
Sot është 29 Tetor, Dita e Republikës

Sot është 29 Tetor, Dita e Republikës.

29 Tetori është festë kombëtare, e cila kremtohet çdo vit në Turqi, Republikën Turke të Qipros së Veriut dhe në përfaqësitë diplomatike jashtë vendit në shenjë të shpalljes së Republikës nga ana e Kuvendit të Madh Popullor të Turqisë më 29 Tetor 1923.

Presidenti Erdogan me rastin e festës vizitoi mauzoleun e Ataturkut, themeluesit të Republikës së sotme të Turqisë, ku vendosi kurora me lule, ndërsa më pas priti mysafirët e shumtë në Kompleksin Presidencial.

Ashtu si çdo vit në vend dhe në Republikën Turke të Qipros së Veriut dhe përfaqësitë diplomatike jashtë vendit me ceremoni të ndryshme kremtohet 95-vjetori i shpalljes së Republikës së Turqisë.

Ndërkaq në mbrëmje Presidenti Erdogan në Stamboll do të përurojë aeroportin më të madh në botë dhe do të organizojë një pritje me rastin e festës.Lajme të ngjashme