ASELSAN zhvillon teknologjinë e re të radarëve

Në saje të teknologjisë së qeramikës shumë shtresore mikrovalore (KATMER), Turqia do të zhvillojë radarë më të përsosur.

ASELSAN zhvillon teknologjinë e re të radarëve

Kompania Elektronike Ushtarake (ASELSAN) në saje të teknologjisë së qeramikës shumë shtresore mikrovalore (KATMER) që zhvilloi do të mund të prodhojë radarë dhe pajisje të luftës elektronike më të vegjël dhe më të fortë.

Sipas deklaratës së bërë nga kompania, modulet mikrovalore KATMER të përbëra nga qarqet që mund të prodhojnë 30 herë më shumë mikrovalë në krahasim me modulet e prodhuara me metoda klasike dhe mund të mblidhen në një vend shumë më të vogël.

Në këtë mënyrë me anë të teknikës kombëtare dhe vendore do të arrihet në epërsi në punimet satelitore dhe hapësinore.Lajme të ngjashme