Protesta në mbarë Turqinë për masakrat ndaj myslimanëve në Arakan

Vazhdojnë reagimet ndaj masakrave dhe zullumit të budistëve nacionalistë në Arakan kundër myslimanëve.

800077
Protesta në mbarë Turqinë për masakrat ndaj myslimanëve në Arakan

Vazhdojnë reagimet ndaj masakrave dhe zullumit të budistëve nacionalistë në Arakan kundër myslimanëve.

Organizatat Joqeveritare dhe qytetarët në mbarë Turqinë ngrenë zërin e tyre për ti dhënë fund kësaj mizorie.

Në Xhaminë ‘Cedidiye” të rrethit Dyzxhe (Düzce) u fal namazi i xhenazes në mungesë për myslimanët që humbën jetën si pasojë e masakrave të ushtrisë në Arakan të Birmanisë.

Banorët e këtij rrethi që dënuan egërsinë dhe mizorinë ndaj myslimanëve u lutën që të ndalet gjakderdhja e myslimanëve.

Krahas qytetarëve në namazin e xhenazes në mungesë morën pjesë edhe përfaqësuesit e shumë partive politike.

Masakrat në Arakan u protestuan edhe nga Organizatat Joqeveritare në Bingol (Bingöl).

Në deklaratën e bërë në emër të Vëllazërisë Islame dhe Platformës së Solidaritetit, i bëhej thirrje për veprim urgjent Organizatës së Bashkëpunimit Islamik, Organizatës së Kombeve të Bashkuara dhe tërë organizatave ndërkombëtare.Lajme të ngjashme