Turqia do të prodhojë panele vendorë diellor

Në rrethin Nigde u hodh themeli i Kompleksit të Prodhimit të ‘Qelizave’ Diellore që do të kontribuojë në potencialin e energjisë së pastër të Turqisë.

Turqia do të prodhojë panele vendorë diellor

Në kompleksin që ka filluar të ndërtohet në një sipërfaqe 32 mijë metra katrorë, në fazën e parë do të punohet për kapacitetin 100 MWp. Ky kompleks, me investime shtesë dhe me një periudhë afatgjate, do të arrijë të paktën kapacitetin 600 MWp.

Me anë të këtij kompleksi, do të përjetohet edhe një risi e prodhimtarisë së këtij lloji në Republikën e Turqisë.Lajme të ngjashme