Turqia do të jetë një vend që eksporton vaksina

Ministri i Shëndetësisë Mehmet Müezzinoglu tha se kanë filluar të merren edhe frutat e para të mbështetjes që qeveria ofron në prodhimin e ilaçeve dhe vaksinave kombëtare.

Turqia do të jetë një vend që eksporton vaksina

–“Momentalisht vazhdojmë të prodhojmë vaksinën për difterinë e tetanosin. Tani radhën e ka vaksina e hepatitit A. Vitin që vjen do të jemi në gjendje të eksportojmë vaksina", - u shpreh Ministri i Shëndetësisë, Mehmet Myezinollu (Mehmet Müezzinoğlu), duke shtuar se Turqia me prodhimet e saj bioteknologjike ka një treg potencial me madhësi 100 miliardë dollarë.Lajme të ngjashme