Turqi - Rriten me 32% investimet e huaja direkte

Sipas një njoftimi të Agjencisë pranë Kryeministrisë për Mbështetjen dhe Promovimin e Investimeve sasia e investimeve të huaja direkte që erdhën vitin e kaluar në Turqi u realizua me rreth 16,58 miliardë dollarë.

Turqi - Rriten me 32% investimet e huaja direkte

Edhe pse shkoi dy herë në zgjedhje të përgjithshme në vitin 2015 Turqia arriti të thithë 16,58 miliardë dollarë investime të huaja direkte.

Sipas një njoftimi të Agjencisë pranë Kryeministrisë për Mbështetjen dhe Promovimin e Investimeve sasia e investimeve të huaja direkte që erdhën vitin e mëparshëm në Turqi u realizua me rreth 16,58 miliardë dollarë. Sipas kësaj investimet e huaja direkte në vitin 2015 në krahasim me vitin e kaluar janë rritur me 32%.

Tre vendet e para në botë që kanë thithur më shumë investime të huaja direkte janë Spanja, ShBA-ja dhe Luksemburgu.


Lajme të ngjashme