Turistët arabë preferojnë të blejnë shtëpi në Turqi

Vetëm gjatë vitit 2015 u janë shitur turistëve arabë 10 mijë e 863 pasuri të patundshme.

427938
Turistët arabë preferojnë të blejnë shtëpi në Turqi

Turistët arabë, fluksi i të cilëve ka dhënë një kontribut të ndjeshëm në suksesin që ka shënuar vitet e fundit turizmi turk, një interes të veçantë po tregojnë edhe ndaj sektorit të patundshmërive.

Më shumë turistët arabë interesohen me blerjen e patundshmërive kryesisht në Stamboll, Bursa dhe në zonën e Detit të Zi. Pritet që shitjet e banesave për turistët arabë të rriten me 50%.

Në vitin 2015 arabëve u janë shitur 10 mijë e 863 pasuri të patundshme. Parashikimet janë që numri i patundshmërive që do t'u shiten investitorëve arabë këtë vit të jetë rreth 15 mijë.Lajme të ngjashme