Turqia me zhvillim të shpejtë dhe ndotje të ulët të mjedisit

Ministri i Mjedisit dhe Urbanizimit, Idris Gulluce tha se Turqia është një prej vendeve me zhvillimin më të shpejtë dhe ndotjen më të ulët.

Turqia me zhvillim të shpejtë dhe ndotje të ulët të mjedisit

Ai mori pjesë në mbledhjen e raportit të Gjendjes dhe Panoramës së Mjedisit të Evropës.

Ministri turk tha se Turqia, në kundërshtim me strategjinë e zhvillimit të vendeve Perëndimore, edhe pse zhvillohet, nuk e ndot mjedisin.

Ministri i Mjedisit dhe Urbanizimit, Idris Gulluce tha gjithashtu se vendet e zhvilluara që shkaktojnë ndotje të mëdha, për të siguruar barazinë dhe ekuilibrin, duhet ti përcjellin burime të mëdha vendeve të pazhvilluara ose në zhvillim të cilat ndikohen nga ndotjet e vendeve të zhvilluara.

Ai nënvizoi gjithashtu se Turqia, është një nga vendet më të ndjeshme përsa i përket ndotjes së mjedisit.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme