Erdogan: Shpresat që kanë gjelbëruar do të çelin me Nevruzin

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan, publikoi një mesazh në lidhje me 21 Marsin, Dita Botërore e Nevruzit.

Erdogan: Shpresat që kanë gjelbëruar do të çelin me Nevruzin

“Shpresat tona që kanë gjelbëruar sëbashku me pranverën do të arrijnë në një rezultat me Festën e Nevruzit që do të bëhet shkas për hapjen e një periudhe të re” tha Erdogan.

“Nevruzi është një festë e përbashkët që festohet prej mijëra vjetësh në një hapësirë të gjerë gjeografike, është një unitet që personifikohet me zgjimin e pranverës, unitetit dhe vëllazërisë. Festa e Nevruzi e gjen veten në ekzistencën e të gjitha gjallesave në kulturën tonë, nga Azia Qendrore e deri në Ballkan” tha Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdogan.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme