Stambolli mirëpret konferencën e 3-të ndërkombëtare

Duke i bërë një vlerësim krizës politike në Irak, Ministri Davutollu tha se “sunitë nuk duhen përzënë nga ky vend”.

Stambolli mirëpret konferencën e 3-të ndërkombëtare

Stambolli mirëpriti edicionin e 3-të të Konferencës Ndërkombëtare të Ndërmjetësuesve të cilët kontribuojnë në zgjidhjen e problemeve ndërkombëtare në mënyrë paqësore.

Në konferencën në fjalë ku ishin të pranishëm 49 anëtarë të vendeve anëtare u bisedua në lidhje me kontributin e organizatave rajonale në paqen globale.

Duke i bërë një vlerësim krizës politike në Irak, Ministri Davutollu tha se “sunitë nuk duhen përzënë nga ky vend”.

Davutollu, i cili theksoi se në të kaluarën në Irak sunitë nuk kishin shumë shanse dhe se krahas liderëve kurd e shii liderët politik suni nuk kishin ndonjë rol të veçant, tha se është e nevojshme që në Irak të mblidhen grupe të ndryshme dhe që sunit të mos përjashtohen.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme