Tenis – Rafael Nadal tërhiqet nga turneu në Wimbledon dhe Lojërat Olimpike në Tokio

Numri 3 botëror i tenisit individual për burra, spanjolli Rafael Nadal, njoftoi të enjten se këtë vit nuk do të jetë pjesë e turneut në Wimbledon dhe Lojërave Olimpike në Tokio.

1660164
Tenis – Rafael Nadal tërhiqet nga turneu në Wimbledon dhe Lojërat Olimpike në Tokio

“Përshëndetje të gjithëve! Unë kam vendosur të mos marr pjesë këtë vit në Kampionatin në Wimbledon dhe në Lojërat Olimpike në Tokio. Nuk është kurrë një vendim i lehtë për t'u marrë, por pasi kam dëgjuar trupin tim dhe diskutuar me ekipin tim, e kuptoj që është vendimi i duhur.

Qëllimi është të zgjas karrierën time dhe të vazhdoj të bëj atë që më bën të lumtur, domethënë të garoj në nivelin më të lartë dhe të vazhdoj të luftoj për ato qëllime profesionale dhe personale në nivelin maksimal të konkurrencës.

Fakti që ka pasur vetëm 2 javë midis Roland Garros dhe Wimbledon, nuk e bëri më të lehtë për trupin tim që të shërohem pas sezonit gjithnjë të vështirë mbi argjilës. Ata kanë qenë dy muaj përpjekjesh të mëdha dhe vendimi që unë marr është përqendruar duke marrë në konsideratë periudhën afatmesme dhe afatgjatë.

Parandalimi sportiv i çdo lloji të tepërt në trupin tim është një faktor shumë i rëndësishëm në këtë fazë të karrierës sime në mënyrë që të përpiqem të vazhdoj të luftoj për nivelin më të lartë të konkurrencës dhe titujve.

Unë dua t'u dërgoj një mesazh të veçantë adhuruesve të mi në të gjithë botën, sidomos atyre në Mbretërinë e Bashkuar dhe Japoni.

Lojërat Olimpike gjithmonë nënkuptonin shumë dhe ato ishin gjithmonë një përparësi si sportist. Unë gjeta frymën që çdo sportist në botë dëshiron të jetojë. Personalisht pata shansin të jetoj 3 prej tyre dhe nderin të isha bartës i flamurit për vendin tim”, deklaroi 35-vjeçari Nadal përmes një serie postimesh nga llogaria e tij zyrtare në rrjetin social “Twitter”.Lajme të ngjashme