Gjermania fiton të drejtën për organizimin e "EURO 2024"

Federata Evropiane e Futbollit (UEFA) ka vendosur që Kampionati Evropian në futbollit "EURO 2024" të zhvillohet në Gjermani.

Gjermania fiton të drejtën për organizimin e "EURO 2024"

Federata Evropiane e Futbollit (UEFA) ka vendosur që Kampionati Evropian në futbollit "EURO 2024" të zhvillohet në Gjermani.

Nëpërmjet një votimi të zhvilluar në qendrën e UEFA-s në qytetin Nyon të Zvicrës u përcaktua vendi organizator i "EURO 2024" ku kandidatë ishin Turqia dhe Gjermania.

Pas prezantimeve të bëra nga përfaqësuesit e dy vendeve kandidate, si rezultat i votimit të zhvilluar nga Bordi Drejtues i UEFA-s, Gjermania fitoi të drejtën për organizimin e "EURO 2024". (AA)Lajme të ngjashme