Kombëtarja turke e basketbollit drejt Rios

Kombëtarja e basketbollit me të drejt për në eleminatoret e olimpiadës

Kombëtarja turke e basketbollit drejt Rios

Skuadra kombëtare turke e basketbollit do të udhëtoj drejt Rios.

Kombëtarja e basketbollit fitoi të drejtën për pjesëmarrje në turneun e eleminatoreve të Olimpiadës FIBA 2016.

Ekipi kombëtar i basketbollit u ftua në saje të kualifikimit në grupin final të Eurobasketit 2015 dhe në bazë të radhitjes botërore në FIBA.

Në mesin e 18 skuadrave të ftuara në turne janë ftuar edhe Letonia dhe Kroacia.

Në turneun eleminator për Olimpiadën FIBA 2016 vendet mikpritëse do të jenë Italia, Filipinet dhe Serbia.

Në turneu që do të organizohet mes datave 4-10 korrik ekipet që do të dalin fituese në grupet e tyre do të fitojnë të drejtën e kualifikimit në Olimpiadën Rio 2016.Lajme të ngjashme