Kalendari historik, 20 qershor

Disa nga ngjarjet, njerëzit dhe datat më me ndikim në historinë turke dhe atë botërore që kanë shënuar ditën e sotme, 20 qershor.

1439892
Kalendari historik, 20 qershor

 

20 qershor 404 – Gjatë një kryengritjeje në Stamboll u dogj Shën-Sofia, e cila ishte ndërtuar si kishë më 15 tetor 360. Perandori bizantin, Theodosi, urdhëroi rindërtimin e saj dhe Shën-Sofia u rivu në shërbim të publikut në vitin 415.

20 qershor 1984 – Diplomati turk, Erdogan Ozen, atashe i Punës në Ambasadën e Turqisë në Vjenë, u martirizua nga shpërthimi i një bombe të vendosur në automjetin e tij nga organizata terroriste armene ASALA.

20 qershor 2009 – Të paktën 70 persona humbën jetën si pasojë e një sulmi me bombë të organizatës terroriste DAESH ndaj një xhamie në Tuz-Khurmatu, qytezë irakiane e banuar kryesisht nga turkmenët, rreth 55 milje në jug të Kirkukut.Lajme të ngjashme