Kapsula Soyuz MS-16 kthehet në Tokë pas 6 muajve

Momenti i uljes së kapsulës Soyuz MS-16 u transmetua drejtpërdrejt në faqen e internetit të Agjencisë Federale Ruse të Hapësirës (ROSCOSMOS).

1514098
Kapsula Soyuz MS-16 kthehet në Tokë pas 6 muajve

Kapsula Soyuz MS-16, e cila ka shërbyer për 6 muaj në Stacionin Ndërkombëtar të Hapësirës, u kthye në Tokë.

Momenti i uljes së kapsulës Soyuz MS-16 u transmetua drejtpërdrejt në faqen e internetit të Agjencisë Federale Ruse të Hapësirës (ROSCOSMOS).

Kapsula që mbante kozmonautët rusë Anatoly Ivanishin dhe Ivan Vagner dhe astronautin e Agjencisë së Aviacionit dhe Hapësirës së Shteteve të Bashkuara (NASA) Christopher Cassidy u ul pranë qytetit kazak të Jezkazgan në 08.54 të mëngjesit me kohën lokale.

Është vërejtur se ekipet e kërkim-shpëtimit, të cilët morën anëtarët e ekipit nga kapsula dhe kryen kontrolle shëndetësore, mbanin maska ​​dhe ruanin distancën sociale.

Në deklaratën e bërë nga ROSCOSMOS thuhet se numri i anëtarëve të ekipit të kërkim-shpëtimit që siguruan uljen e kapsulës u zvogëlua dhe testet e virusit dhe infeksionit u aplikuan për këta njerëz.

Në deklaratë, gjithashtu bëhet e ditur se të gjitha pajisjet tokësore dhe të aviacionit të përdorura janë dezinfektuar.

 


Lajme të ngjashme