Helikopteri T625 vazhdon të kalojë me sukses testimet

Vazhdojnë me gjithë shpejtësinë punimet për Helikopterin T625 me Qëllime të Përgjithshme, që është zhvilluar për të plotësuar nevojat e helikopterëve të shumë-qëllimshëm në Turqi.

1041306
Helikopteri T625 vazhdon të kalojë me sukses testimet

Vazhdojnë me gjithë shpejtësinë punimet për Helikopterin T625 me Qëllime të Përgjithshme, që është zhvilluar për të plotësuar nevojat e helikopterëve të shumë-qëllimshëm në Turqi.

Para kohës së shkurtër që ka mbetur nga fluturimi i parë, është realizuar me sukses “testi i punës së motorit me helika”.

Në Programin e Helikopterit Autentik, që zbatohet nga ana e Industrisë Turke të Aviacionit dhe Aeronautikës (TUSAŞ) në koordinim me Kryesinë e Industrisë së Mbrojtjes, është kaluar edhe nga një fazë tjetër e rëndësishme e aktivitetit të projektimit dhe prodhimit.

Për T625, prodhimi i prototipit të parë i të cilit përfundoi ditë më parë, zhvillohen teste të intensifikuara sistemi dhe toke.  

Në kuadër të testeve të tokës helikopterit u vendosën helikat dhe u realizua “testi i ndezjes së motorit me dy helika”.  

T625 kaloi me sukses nga ky test.

Në kuadër të testeve do të vazhdohet përdorimi i helikave dhe motorit.

Emocioni i madh në lidhje me helikopterin T625 do të jetohet në 6 shtator kur do të realizohet “fluturimi i parë”.  

Prototipi T625, është projektuar për të mbijetuar me sukses kushtet e këqija të motit dhe helikopteri do të ofrojë shërbime të ndryshme, përfshirë transportin e mallrave, transportin VIP, shërbimin e ambulancës dhe operacioneve të kërkim-shpëtimit.

 

 


Lajme të ngjashme