Raketa kombëtare ‘Kasirga’ shton fuqinë e Forcave të Armatosura Turke

Raketa e telekomanduar e kalibrit 302 mm dhe sistemi i armatimit Kasirga (Uragani), e prodhuar nga Kompania Turke e Industrisë dhe Tregtisë së Raketave, “ROKETSAN”, i shton fuqi Forcave të Armatosura Turke.

Raketa kombëtare ‘Kasirga’ shton fuqinë e Forcave të Armatosura Turke

Raketa e telekomanduar e kalibrit 302 mm dhe sistemi i armatimit Kasirga (Uragani), e prodhuara nga Kompania Turke e Industrisë dhe Tregtisë së Raketave, “ROKETSAN”, i shton fuqi Forcave të Armatosura Turke.

Kasirga është projektuar dhe prodhuar me mundësi kombëtare dhe zotëron aftësinë e goditjes në shenjë dhe shkatërrimit total.

Ky projekt është zhvilluar edhe më shumë dhe nga aftësia për të goditur deri në 30 kilometra, distanca e goditjes në pikën kritike është rritur në 120 kilometra.

Raketa e telekomanduar e kalibrit 302 mm dhe sistemi i armatimit Kasirga është prodhuar me mundësi 100% vendore dhe kombëtare dhe ka rritur ndjeshëm aftësinë e goditjes së Forcave të Armatosura Turke.

Me këtë armatim të rëndë Turqia jo vetëm që mund të sigurojë nevojat e saj por ka arritur në pozicionin që ta shesë këtë teknologji edhe tek vendet mike.Lajme të ngjashme