Familjet më të qeta, fëmijët tani vëzhgohen me ‘chip’

Në Turqi është përgatitur një aplikacion i ri për telefonat celularë, i cili do ti ndihmojë prindërit ti ndjekin më lehtë fëmijët e tyre në ambientet publike dhe të mbipopulluara.

Familjet më të qeta, fëmijët tani vëzhgohen me ‘chip’

Është zhvilluar një aplikacion i ri për telefonat celularë, i cili do ti japë fund rrezikut të humbjes së fëmijëve nëpër qendrat tregtare, në hapësirat ku bëhet piknik apo ekskursion, nëpër rrugë e bulevarde me shumë njerëz, rrezik që përbën edhe makthin më të madh të prindërve kur dalin jashtë bashkë me fëmijët.chip

Aplikacioni në fjalë është prodhim vendor (turk) dhe me anë të një ‘chip’-i që do të vendoset sipër fëmijës do të jetë e mundur vëzhgimi i fëmijës. Në momentin që fëmija largohet nga familja në telefonin e prindit vjen sinjali paralajmërues. Aplikacioni do të shitet edhe në tregjet e huaja.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme