Zgjimi i pranverës

Natyra ka kohë që është shkundur nga ditët e zymta dhe të ftohta të dimrit dhe është në gëzimin e një rizgjimi të bukur.

Zgjimi i pranverës

Nëpër qeramikat e shekullit të 16-të dhe të 17-të në Haremin e Sarajit Topkapi mund të shohim shembujt më të bukur të degëve të pranverës. Disa nga shembujt që të vijnë menjëherë ndër mend janë edhe Xhamia e Rustem Pashës, Xhamia e Sulltan Ahmetit, Biblioteka e Shën Sofisë, Yeni Cami Hünkâr Kasrı, Tyrbja e Sulltanit Hürremit, Xhamia Eski Valide në Yskydar, si dhe Xhamia Selimiye në Edrene...

Pemët frutore në Stamboll po vijnë duke u ulur në numër. Për këtë arsye ndihet mungesa e pemëve frutore, që lulëzojnë në pranverë. Megjithatë është një ngushëllim të shohim në vend të tyre shembujt e ngjashëm në artin osman. Të dashur dëgjues do të jemi sërish bashkë javën e ardhshme në po të njëjtën ditë dhe orë, si dhe do të flasim sërish për ngjyrat e ndryshme, pasuritë dhe bukuritë e Anadollit.


Fjalët Kyçe:

Lajme të ngjashme