Turizmi në Turqi – Xhamia Selimije

Turizmi në Turqi – Xhamia Selimije

Ndërtuar me urdhër të Sulltan Selimit II në Edrene, kryeqytet i Perandorisë Otomane përpara ngadhënjimit të Stambollit, Xhamia Selimije është vepër e Mimar Sinanit, një prej arkitektëve dhe gjenive më të mëdhenj të historisë botërore.