A e dini se muzeu i parë dhe i vetëm i detarisë në Turqi është në lagjen Beshiktash të Stambollit?

A e dini se muzeu i parë dhe i vetëm i detarisë në Turqi është në lagjen Beshiktash të Stambollit?

Nuk është rastësi që muzeu i parë dhe i vetëm i Turqisë i detarisë ndodhet në Beshiktash të Stambollit. Flota osmane çdo vit në pranverë që nga  shekulli i 16-të e deri në mesin e shekullit të 19-të nisej për ekspeditë nga porti i Beshiktashit.