Ushtritë mercenare: Wagner

Ushtritë mercenare: Wagner

Është vërejtur që viteve të fundit në zonat e konflikteve, veçanërisht në Lindjen e Mesme, shtetet në vend që vet të përballen drejtpërdrejt ata përdorin elementë me prokurë e herë pas here edhe mercenarë. Ndërsa kompania amerikane “BlackWater” është emri i parë që ju vjen në mendje, “Wagner”, një kompani ruse, po bëhet e dukshme në shumë zona konflikti. Përmes kompanisë Wagner, Rusia mbështetë elementë aleatë në terren në Siri, Libi, Afrikën Qendrore dhe madje edhe në Venezuelë dhe përpiqet të zgjerojë fushën e saj të ndikimit.